kolesterol

sht42014

Albumina dhe kreatinina, indikator të ALS

Dy markues hematologjikë mund të përdoren për të marrë një ide mbi ashpërsinë dhe prognozën e pacientëve me sklerozë laterale amiotrofike (ALS).
transparent

shk22015

Uji dhe pesha trupore, rishikohen raportet

Konsumimi i një sasie më të madhe uji nuk ju ndihmon të bini në peshë, shprehet Beth Kitchin, profesor i dietologjisë në Universitetin Alabama në Birmingam. Thuajse gjithnjë atyre që vihen në dietë iu këshillohet të pinë shumë ujë...
transparent

qer82015

Antitrupi i parë monoklonal për të ulur kolesterolin

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin e Repatha-s (evolucumab) si trajtim për të reduktuar nivelet e larta të kolesterolit në gjak tek subjektet të cilët nuk arrijnë të kontrollojnë kolesterolin pavarësisht marrjes së dozave të statinave ose që nuk mund të marrin statinë. Duh
transparent

qer92015

Aftësia e HDL për heqjen e kolesterolit parandalon rrezikun kardiovaskular

Hdl është kolesteroli i mirë i cili ndihmon në heqjen e yndyrës nga murete arterieve duke ruajtur kështu zemrën nga ishemia edhe pse studime të kohëve të fundit sugjerojnë se të risësh nivelet ematike nuk redukton rrezikun kardiovaskular. Shkencëtarët e Shkollës Mjekësore Perelman në...
transparent

sht302015

Mundësia e hiperkalcemisë dhe hiperkalcurisë nga suplementimi me kalcium dhe vitaminë D

Te disa gra në postmenopauzë plotwsimi me kalcium dhe vitaminë D mund të shkaktojë hiperkalcemi dhe hiperkalcuri. Për këtë arsye mjekët duhet të masin nivelet e kalciumit në gjak dhe urinë në çdo tre muaj te pacientët që marrin këto lloj suplementesh për parandalimin e osteoporozës.
transparent

maj252016

Ekzaminimi i kolesterolit është i saktë edhe nëse kryhet me stomak plot

Në një studim të sapo publikuar në “European Heart Journal” sugjerohet se për të matur nivelet e kolesterolit nuk është e nevojshme që pacienti të jetë me stomak bosh, derisa një vakt i vetëm nuk është në gjendje të modifikojë nivelet në gjakun periferik. “Deri më tani është kërkuar mos ngrënia para
transparent

kor292016

Një recension hedh poshtë lidhjen mes kolesterolit dhe sëmundjeve kardiovaskulare për moshën mbi 60 vjeç

Vlerat e larta të kolesterolit Ldl kanë një korrelacion negativ me vdekshmërinë në pjesën më ta madhe të personave mbi 60 vjeç. Dhe meqë të moshuarit me Ldl të lartë jetojnë më gjatë se bashkëmoshatarët e tyre me Ldl të ulët, këto të dhëna venë në diskutim vlefshmërinë e hipotezës që e konsideron k
transparent

gus92016

Jo gjithmonë me statina ulet risku për efekte anësore kardiake madhore

Një studim i publikuar në “Jama Internal Medicine” dhe i drejtuar nga Morton Leibowitz, studiues në institutin “Clalit Research” në Tel Aviv Izrael
transparent

gus112016

Vdekja kardiake e papritur, faktorët e riskut thelbësorë për një diagnozë të hershme

Vdekja kardiake e papritur që mund të godasë këdo, fëmijë, të rinj të rritur në dukje në shëndet të mirë, është një event që ka impakt shkatërrues në familje, mjekë dhe shoqëri civile
transparent

maj252017

Trajtimi i hiperkolesterolemisë familjare. Indikimet e përdorimit të alirocumab dhe mekanizmi i veprimit

Alirocumab është një antitrup monoklonal njerëzor i aprovuar për trajtimin e hiperkolesterolemisë familjare, një sëmundje e rrallë e shkaktuar nga një defekt gjenetik që çon në një rritje të vlerave të kolesterolit të lipoproteinave me densitet të ulët (LDL-C) në gjak. Kur nivelet e Ldl-së e tejkalo
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>