Alzheimer

dhj162014

Oreksina në lëngun cerebrospinal përkeqëson Alzheimer-in

Në pacientët me Alzheimer, rritja e sasisë së oreksinës në lëngun cerebrospinal lidhet me një përkeqësimin të gjumit që duket të jetë i lidhur me rënien e aftësive njohëse. Rezultatet e një studimi të Universitetit Tor Vergata në Romë, publikuar në JAMA Neurology.
transparent

jan122015

Sëmundjet neurodegjenerative mund të çojnë në krim

Sipas një studimi të publikuar në Neurology prania e një sëmundjeje neurodegjenerative mund të çojë në sjellje kriminale në disa persona, edhe pse personat me Alzheimer ka më pak të ngjarë të kryejnë krime.
transparent

jan292015

Tabletat e gjumit dhe ato kundër gripit, shtojnë riskun për Alzheimer dhe demencë

Përdorimi i tabletave të gjumit apo atyre kundër gripit mund të rrisin rrezikun e prekjes nga Alzheimer dhe demenca. Ky është rezultati i një studimi të zhvilluar së fundmi dhe i publikuar ditën e djeshme.
transparent

maj252015

Ferritina cerebrale është një faktor parashikues për zhvillimin e Alzheimer-it

Prania e vlerave të larta të ferritinës lidhet me performance të dobta të aftësive njohëse dhe mund të identifikojë pacientët e prekur nga përkeqësimi i këtyre aftësive të cilët do të zhvillojnë sëmundjen e Alzheimerit. Ky është përfundimi I një studimi të publikuar te “Nature Communications” me ...
transparent

qer162015

Alzheimer, ekspertët europian në kërkim të një standarti mbi terapitë

Kostoja e kërkimit dhe e zhvillimit të principeve të reja aktive është veçanërisht e lartë në neurologji, sidomos në fushën e demencës, meqë patologjitë e këtij sektori janë veçanërisht komplekse. Kjo ishte një nga tematika e diskutuara në takimin e dytë rregullator ndërkombëtar të programit ...
transparent

qer302015

Studimi që sjell dëshmi për lidhjen mes diabetit dhe Alzheimerit

Duket se ka një lidhje mes diabetit dhe sëmundjes së Alzheimerit (Ad). Këtë e thotë një grup kërkuesish i “Washington University School of Medicine of St. Louis”. “Rezultatet tona sugjerojnë se diabeti ose gjëndje të tjera shëndetësore të cilat e vështirësojnë kontrollin e niveleve të glicemisë, ...
transparent

gus62015

Dy biomarkatorë të Alzheimer-it janë me nivele të larta tek adoleshentët obezë

Sipas një studimi të publikuar te “Pediatrics” adoleshentët me insulino rezistencë kane nivele të larta të Aâ42 dhe PSEN1, dy proteina të cilat thuhet se kanë një vlerë parashikuese për sëmundjen e Alzheimer-it.
transparent

tet12015

Neurogranina, markator i mundshëm në progresionin e sëmundjes së Alzheimerit

Krahasuar me njerëzit konjiktivisht normalë, ata me sëmundjen e Alzheimerit kanë nivele më të larta të neurograninës, një markator i humbjes sinaptike i pranishëm në lëngun cerebrospinal (CSF). “Të dhënat tona sugjerojnë se neurogranina mund të jetë një indikator diagnostik potencialisht i nevojshëm
transparent

tet62016

Smogu në tru dhe lidhja me Alzheimerin, ekspertët ftojnë për kujdes

Grimcat e hekurit të prodhuara nga trafiku i qyteteve janë në gjendje që të penetrojë në trurin e njeriut: një studim i publikuar në “Pnas” dhe i koordinuar nga Barbara A. Maher nga Universiteti i Lancaster, i ka identifikuar për herë të parë mes neuroneve dhe sinapseve dhe sheh mundësine e një lidh
transparent

maj32017

Diabeti shton riskun për Alzheimer, sidomos në etnitë orientale

Risku për të zhvilluar sëmundjen e Alzheimerit është më i lartë te personat me diabet në krahasim me popullatën e përgjithshme dhe sidomos në popullsitë orientale, sipas një metanalize të publikuar në Diabetes Research and Clinical Practice. Ndonëse nuk njihet mirë eziologjia dhe mekanizmi i saktë q
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>