Kimioterapi

jan312015

EMA autorizon ramucirumab për karcinomën gastrike, të linjës së dytë

Komisioni Europian ka lejuar tregtimin e ramucirumab në të rriturit, në kombinim me paclitaxel per trajtimin e adenokarcinomës gastroezofageale (GEJ) së avancuar pas përfundimit të kimioterapisë, dhe përdorimin e tij si monoterapi...
transparent

mar102015

Radioterapia post-mastektomike e kryer vetëm ne 65% të femrave të kandiduara

Në teori Pacienteve të mastektomizuara për kancer në gji duhet t’i nënshtrohen terapisë rrezatuese post- mastektomike (Pmrt) nëse tumori rezulton ipërhapur në katër ose më shumë nyje limfatike të afërta. Sipas një artikulli të publikuar tek (Journal of American College of Surgeons) vetëm 65% e femr
transparent

pri92015

Tek të moshuarit që kanë dhimbje, skaneri nuk shërben dhe rrit kostot

Të moshuarit të cilët u janë nënshtruar diagnostikimeve për skaner të shtyllës kurrizore, në harkun e 6 javëve nga një vizitë për dhimbje të mbrapme të ulët nuk kanë asnjë përmirësim në krahasim me moshatarët e tyre të cilët nuk i janë nështruar testimit. “Se kur duhet përdorur diagnostikimi me ...
transparent

pri202015

Kanceri i qafës së mitrës: bevacizumab zgjat jetën pa reduktuar cilësinë e saj

Përmirësimet e mbijetesës globale dhe pa përkeqësime, bashkë më implementimin e bevacizumab në trajtimin e kancerit të përparuar të qafës së mitrës nuk i bashkangjitet asnjë përkeqësimi të cilësisë së jetës e cila mbetet e pranueshme tek të gjitha pacinetet. Këto janë rrezultatet e një studimi të ..
transparent

tet212015

SHBA, rritje e normave të sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë nga përdorimi i opiateve me përshkrim mjekësor

Nga viti 2003 deri në vitin 2013 shkalla e përdorimit jo terapeutik të opiateve me përshkrim mjekësor te të rriturit në SHBA, është ulur krahasuar me shtimin e sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë, kjo sipas përfundimeve të një studimi të publikuar në “Jama”.
transparent

maj192016

Edhe pas rezultateve të testeve gjenetike, personat në risk nuk e ndryshojnë stilin e jetës

Sipas një studimi të publikuar në “British Medical Journal” komunikimi i rezultateve të testeve gjenetike pacientit apo familjarëve ka një impakt të vogël sa i takon ndryshimit të stilit të jetës si p.sh. lënien e duhanpirjes apo shtimin e aktiviteteve fizike. “Duke parë interesin e madh për mjekësi
transparent

kor112016

Kanceri i gjirit, frutat dhe pijet alkoolike mund të modifikojnë riskun

Dy studime të publikuara në “British Medical Journal” ofrojnë informacione të reja për rolin e dietës në kancerin e gjirit. I pari i koordinuar nga Walter Willett, profesor në “Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School”, ka përfshirë 90.000 infermiere amerikane që kanë plotësuar pyetë
transparent

gus242016

Kimioterapia dhe autotransplanti i staminaleve bllokojnë sklerozën multiple, por trajtimi është me risk të lartë

Sipas një studimi të fazës 2, të publikuar në “The Lancet”, kimioterapia e ndjekur nga një transplant i qelizave staminale hematopoietike autologe (aHSCT) bllokon për një kohë të gjatë recidivën dhe zhvillimin e lezioneve të reja cerebrale te pacientët me sklerozë multiple pa pasur nevojën e barnave
transparent

nën132017

Skleroza multiple, opsionet farmakologjike shtrihen në pediatri dhe në format progresive

Gjatë Ectrims/Actrims 7° (European/Americas committee for treatment and research in multiple sclerosis), të mbajtur në Paris javën e kaluar – përveç prezantimit të progreseve mbi njohuritë fiziopatologjike të sklerozës multiple (SM), ato që dominuan skenën ishin komunikimet e rezultateve domethënëse
transparent

jan162018

Terapia me fusha elektrike përmirëson prognozën te pacientët me glioblastomë

Te pacientët me glioblastomë të cilët kanë ndjekur një terapi shtesë që përdor fushat elektrike, mbijetesa e përgjithshme dhe mbijetesa pa përparim të tumorit ishin më të mira se ato të pacientëve që kishin ndjekur vetëm kimioterapinë standarde. Glioblastoma është tumori...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>