dhimbje koke

shk222021

Covid-19, tre simptomat klasike nuk mjaftojnë për të identifikuar kush duhet testuar

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Infection”, testimi për Covid-19 vetëm i atyre që kanë atë që quhet tashmë triada klasike e simptomave, domethënë kollë, temperaturë dhe humbje të nuhatjes, mund të na ketë bërë të humbim...
transparent

maj172022

Mbi gjysma e popullsisë së botës vuan nga dhimbja e kokës

Një studim i publikuar në Journal of Headache and Pain tregon se një pjesë e madhe e popullsisë së botës ka vuajtur nga cefalea apo migrena një ose më shumë herë në vit. Autorët krijuan një bazë të dhënash më të madhe...
transparent

qer22022

Long-Covid te fëmijët dhe adoleshentët. Ja, sa janë prekur dhe cilat janë simptomat mbizotëruese

17% e fëmijëve dhe adoleshentëve që kanë pasur Covid shfaqin tre muaj më vonë simptoma të long-Covid, ndër të cilat më të zakonshmet janë kongjestioni nazal...
transparent

qer282022

Dhimbja post-traumatike e kokës. Terapia konjitive e sjelljes redukton paaftësinë

Terapia e parë e zhvilluar posaçërisht për dhimbjen e kokës post-traumatike, ose terapia konjitive e sjelljes për dhimbjen e kokës (CBTH), mund të zvogëlojë ndjeshëm paaftësinë...
transparent

sht72022

Migrena. Më e zakonshme te gratë që iu nënshtrohen trajtimeve të fertilitetit. Ja, pse

Trajtimi i fertilitetit te gratë me migrenë lidhet me një rritje të shpeshtësisë së dhimbjeve të kokës. Këto janë rezultatet paraprake të një studimi prospektiv i cili ka treguar se...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>