medikamente

jan272023

Depresioni redukton aderimin ndaj terapisë pas ndërhyrjeve kardiake

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Network Open”, pacientët e diagnostikuar me depresion kanë më pak mundësi të ndjekin terapitë mjekësore thelbësore pas...
transparent

shk102023

Efikasiteti i bronkodilatimit në çrregullimet pulmonare prej duhanit

Bronkodilatimi sjell përfitime të pakta te njerëzit që kanë simptoma të sëmundjeve respiratore dhe janë duhanpirës, por nuk vuajnë nga bronkopneumopatia obstruktive...
transparent

shk202023

Medikamenti i diabetikëve përdoret për dobësim. Prof. dr. Florian Toti: Nuk mund të përdoret pa rekomandimin e mjekut. Ka efekte anësore

Mjekët endokrinologë japin alarmin se një medikament që jepet për trajtimin e pacientëve me diabet dhe atyre obezë po keqpërdoret pa recetë nga vajza dhe djem të rinj, dhe jo...
transparent

mar12023

Trefishohen shifrat e diabetit. Prof. Florian Toti: Kërkohet strategji për të parandaluar komplikacionet. Verbohen çdo vit 1000 pacientë

Shifrat me të cilat po rritet sëmundja e diabetit dhe komplikacionet që shkakton ajo, kërkojnë një plan kombëtar për të parandaluar jo vetëm diabetin si sëmundje, por edhe...
transparent

maj302023

Medikamenti që përmirëson kontrollin metabolik te pacientët me diabet të tipit 2

Një medikament i përdorur për disfunksionin erektil, i administruar në doza të larta përmirëson kontrollin metabolik te pacientët me diabet të tipit 2 (T2D). Ky është...
transparent

qer142023

Glicemia e paqëndrueshme mund të shkaktojë sëmundje kardiovaskulare

Ndryshimet e glicemisë të ekstrapoluara nga ndryshueshmëria e hemoglobinës së glikuar (HbA1c), lidhen drejtpërdrejt me rrezikun kardiovaskular te diabetikët...
transparent

sht82023

ASA në doza të ulëta nuk indikohet për parandalimin primar të iktusit te të moshuarit

Sipas një analize dytësore të studimit ASPREE (ASPirin in Reducing Events in the Elderly) mbi përfitimet dhe rreziqet nga marrja e aspirinës në parandalimin primar të iktusit....
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>