Iktus

qer282014

Në Kinë shtohet numri i infarkteve por nuk përmirësohen kurat

Sipas një studimi të publikuar në Lancet, shkalla e shtrimeve në spital për infarkt miokardi me rritje të segmentit ST (STEMI), forma më e rëndë e atakut kardiak është katërfishuar në Kinë në periudhën 2001-2011.
transparent

kor172014

Rishikohen udhëzuesit mbi përdorimin e beta-bllokuesve

Sipas një meta-analizë të botuar në American Journal of Medicine duhet të rishikohen udhëuesit të cilët rekomandojnë përdorimin e beta-bllokuesve në infarktin e miokardit.
transparent

gus272014

Kujdes përdorimin e naproksenit në menopauzë, rrezik iktus

Barnat kundër dhimbjes mund të shkaktojnë rrezik për iktus dhe infarkt në gratë post-menopauze, pikërisht anti-inflamatorët jo-steroidë (AIJS) si naprokseni të cilët veprojnë duke frenuar Ciklooksigjenazat (COX)...
transparent

sht12014

Suplementët e kalçiumit në osteoporozë, vihen në diskutim efektet kardiake

Përdorimi i suplementëve të kalciumit për të parandaluar osteoporozën vazhdon të debatohet edhe për sa i përket efektivitetit dhe për sigurinë.
transparent

sht62014

I jepet çmimi "Hipokrati" Prof. Flora Peyvandi-t

Juria e çmimit “Hipokrati”, i organizuar nga UNAMSI (Unione Nazionale Medico Scientifica d’Informazione) dhe Novartis, ka vendosur për ti dhënë çmimin Prof. Flora Peyvandi-it, mjekes me origjinë iraniane e cila ka kryer studimet e saj në fondazionin IRCCS Ca 'Granda, Ospedale Maggiore Policlinico, M
transparent

sht252014

Sindromi metabolik, mënyrë e re e vlerësimit të tij

Është quajtur REFS, Reverse Engineering and Forward Simulation, platforma analitike e gjeneratës së fundit e aftë për të parashikuar rrezikun e ardhshëm të sindromës metabolike, një situatë që mund të çojë në sëmundje kronike të zemrës, iktus dhe diabet...
transparent

sht292014

Sot, Dita Botërore e Zemrës

Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë në bashkëpunim me Federatën Botërore të Zemrës organizojnë Ditën Botërore të Zemrës më 29 Shtator. “Dita Botërore e zemrës” mbahen në nivel global çdo vit të dielën e ...
transparent

dhj292014

Risitë e 2015-ës, nga kardiologjia tek barnat antitumoralë

Cilat do jenë risitë më të rëndësishme mjekësore për 2015-ën? Si çdo fundvit, ajo që guzon të jap parashikimet e para është Cleveland Clinic. Sipas Michael Roizen, CEO i klinikës së njohur në Ohio “secila prej këtyre risive do të jetë e disponueshme për publikun...
transparent

sht172015

Studim mbi parandalimin e përsëritjes së iktusit me origjinë të papërcaktuar

Vazhdojnë të jenë të limituara opsionet terapeutike për parandalimin e përsëritjes së iktusit te pacientët e prekur nga eventet embolike me origjinë të papërcaktuar. Për të mbyllur hendekun është hartuar enkas një studim i emërtuar “RE-SPECT ESUS” që do të vlerësojë antikoagulantin dabigatran etexil
transparent

sht242019

Krijohet pilula e kombinuar, efikase për parandalimin e infarkteve dhe iktusit

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “Lancet”, një pilulë me shumë përbërës dhe me dozë fikse, që duhet të merret një herë në ditë, ka rezultuar efikase në parandalimin e ngjarjeve serioze kardiovaskulare te të rriturit që...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>