Glicemi

tet262015

Tramadoli rrit rrezikun e hipoglicemisë

Një studim kanadez ka zbuluar se përdorimi i tramadolit (analgjezik opioid i dobët) shoqërohet me shfaqjen e një gjendjeje hipoglicemie potencialisht e rrezikshme për shëndetin. Ata që e marrin këtë bar shfaqin një rrezik të trefishtë për shtrimin në spital, pas një rënie të tepruar të përqendrimit
transparent

shk122016

Bypass-i gastrik: monitorim glicemik i vazhdueshëm për diagnostikimin e hipoglicemisë

Monitorimi i vazhdueshëm i glukozës është një metodë e mirë për të treguar si rritjen e ndryshueshmërisë së glicemisë te pacientët që i janë nënshtruar bypass-it gastrik Roux-en-Y (Rygb), edhe efikasitetin e dietës për ta reduktuar. Janë këto rezultatet e një studimi të sapo publikuar në revistën “O
transparent

nën152016

Kontrolli glicemik: mbrojtja kardiovaskulare objektiv i risive farmakologjike

Nuk kanë munguar risitë farmakologjike në edicionin 2016 të EASD (European Association for the Study of Diabetes), të zhvilluar së fundi në Mynih të Bavarisë. Pas liraglutides, një agonist i dytë Glp-1 (Glp-1a), semaglutide ka treguar rezultate pozitive në reduktimin e eventeve kardiovaskulare madho
transparent

mar62017

Diabeti tip 2, një terapi e re përmirëson kontrollin glicemik

Kombinimi në raport fiks i titrueshëm i insulinës glargine 100 Unità/mL dhe agonistit të receptorit të GLP-1, lixisenatide, në monoadministrim ditor, ka marrë autorizimin për t’u tregtuar në Evropë. Lajmin e ka komunikuar Sanofi që saktëson se Suliqua (emri i barit) është autorizuar për trajtimin e
transparent

kor252017

Pak avantazhe nga monitorimi i përditshëm i glicemisë, nëse nuk merret insulina

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, nuk ka avantazhe nga monitorimi i përditshëm shtëpiak i glicemisë në menaxhimin e diabetit të tipit 2 te pacientët që nuk marrin një terapi me insulinë.
transparent

sht72017

Diabeti 2, monitorimi i vazhdueshëm i glicemisë efikas me më shumë injeksione në ditë të insulinës

Te pacientët me diabet të tipit 2 që përdorin më shumë injeksione ditore të insulinës, monitorimi i vazhdueshëm i glicemisë ka dëshmuar një efikasitet domethënës. Në lidhje me temën është publikuar një studim në Annals of Internal Medicine, DIaMonD (Multiple Daily Injections and Continous Glucose Mo
transparent

jan32018

Diabeti i tipit 2. Pse rezultatet klinike nuk i përgjigjen shtimit të terapive?

Studimet me përzgjedhje rastësore të kontrolluara (RCT) kanë treguar qartësisht se arritja dhe ruajtja e një niveli glicemik optimal parandalon ose vonon zhvillimin e patologjive mikrovaskulare dhe makrovaskulare. Pavarësisht se që nga viti 2005, Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka aprovu
transparent

maj92018

Diabeti 2. Inercia e mjekut për të nisur apo modifikuar kurën, shton rrezikun për komplikacione

Shpesh, te njerëzit me diabet melit të tipit 2, nuk mund të arrihet shpejt një kontroll i mirë glicemik, pasi diagnostikimi dhe trajtimi nuk intensifikohet dhe monitorohet siç duhet kur është e nevojshme, për shkak të së ashtuquajturës...
transparent

kor92018

Diabeti. Drejt diagnostikimit nëpërmjet një mostre të vetme gjaku, në mëngjes esëll

Dozimi i hemoglobinës së glikuar dhe glukozës në mëngjes esëll në një mostër të vetme gjaku, mund të jetë e mjaftueshme për të konfirmuar diabetin. Aktualisht, për të përcaktuar diagnozën klinike të diabetit, nevojiten analiza...
transparent

kor242018

Cila dietë dyditore, është njëlloj efikase me atë të përhershme, në diabetin e tipit 2?

Një dietë me kufizime kalorike për vetëm dy ditë në javë, ka rezultuar e krahasueshme me një dietë me kufizim kalorik të përditshëm, përsa i takon kontrollit glicemik te...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>