Universiteti i Mjekësisë

tet212022

Greva e pedagogëve. Rektori i Universitetit të Mjekësisë: Mësimi te “Mjekësia” nuk është ndërprerë asnjë ditë

Greva e pedagogëve ka hyrë në ditën e katërt të saj. Kjo grevë po zhvillohet nga sindikata e pedagogëve të cilët kërkojnë ndër të tjera rritje të pagave. Prej pesë ditësh...
transparent

shk172023

Rektori i UMT, prof. dr. Arben Gjata: Kanë ikur shumë mjekë. Kostot për përgatitjen e një mjeku, 12.000-18.000 dollarë

Shqipërisë po i largohen çdo ditë jo vetëm mjekë të rinj, por edhe mjekë të mirëpërgatitur, duke lënë bosh specialitete të ndryshme në spital. Sipas rektorit të Universitetit të...
transparent

shk222023

Universiteti Mjekësisë. Për vitin akademik 2022-2023 pranohen 325 kandidatë. Më shumë mjekë anestezistë dhe mjekë familjeje

Universiteti i Mjekësisë ka publikuar kuotat e pranimit për studentët që plotësojnë kriteret e kërkuara për të ndjekur programet e ciklit të tretë të specializimeve afatgjata në...
transparent

mar22023

Akreditimi i Universiteteve. Universiteti i Mjekësisë merr akreditim maksimal për 6 vite

Në fund të muajit shkurt Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë ka vlerësuar me pikët maksimale Universitetin e Mjekësisë dhe atë të Tiranës pasi ka...
transparent

pri112023

Nis përzgjedhja e kandidatëve për specializimet. Rektori Arben Gjata: Kemi gati planin e frenimit të ikjes

Ka nisur këtë të martë përzgjedhja e kandidatëve fitues në degët e mjekësisë. Këtë vit kanë aplikuar 378 kandidatë, ndërkohë që do të pranohen 325 kandidatë. Ndonëse...
transparent

kor52023

Qeveria vendosi: Studentët e Mjekësisë që nisin studimet këtë vit, kanë detyrimin për të ofruar shërbim shëndetësor 5 vite në vend

Qeveria ka marrë vendim këtë të mërkurë duke iu bërë me dije studentëve para se të zgjedhin degët e studimit se, nëse do të zgjedhin Mjekësi në universitetin publik...
transparent

kor102023

Vendimi detyrues për studentët e Mjekësisë. Prof. Draçini: Profesioni i mjekut nuk është privilegj, por përgjegjësi ndaj pacientit dhe shoqërisë

Pas vendimit të qeverisë për detyrimin e mjekëve të rinj për të ofruar shërbim shëndetësor për 5 vite në vendin e tyre është shprehur dekani i Fakultetit të Mjekësisë...
transparent

gus142023

Studentët e Mjekësisë. Nisi këtë të hënë testimi i informatizuar

1813 maturantë që kanë aplikuar në sistem dhe kanë zgjedhur si preferencë të studiojnë në degën Mjekësi e Përgjithshme i janë nënshtruar një testimi vlerësimi online...
transparent

gus162023

Ligji për studentët e Mjekësisë. Presidenti nuk e dekreton, por e kalon në heshtje, duke i hapur rrugë hyrjes në fuqi

Maturantët që kanë aplikuar për të studiuar në degën e Mjekësisë së Përgjithshme vijojnë testimin e informatizuar. Por, 400 maturantët që do të shpallen fitues do të duhet të...
transparent

gus282023

“Mjekësi” 2023-2024. UMT: Këtë vit 40 kuota pranimi më shumë në Mjekësi të Përgjithshme

Këtë vit të ri akademik janë rritur me 40 kuotat e lira të pranimit në degën Mjekësi e Përgjithshme. Referuar listave të publikuara nga Universiteti i Mjekësisë mbi renditjen e...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>